Meer dan 25 jaar ervaring
Altonstraat 6, Heerhugowaard
Ma-Za: 07:00 - 17:00

Wij zijn Tesselaar Freesia

Wij werken 6 a 7 dagen in de week met een zeer enthousiast en gemotiveerd team van medewerkers, waarvan 20 medewerkers 4 a 5 dagen per week en ongeveer 35 parttime of als scholier. De meeste medewerkers zijn zeer lange tijd in dienst, waardoor we kunnen zeggen dat we zeer ervaren en betrokken medewerkers hebben. De 2 bedrijfsleiders Jeroen Danenberg (freesiaverwerking) en Frank Kruijer (teelt) zijn zelfs meer dan 25 jaar op het bedrijf werkzaam.

Ondernemers Linda en Pip Tesselaar zijn al vanaf 1988 gepassioneerd werkzaam in de freesiateelt. Dankzij deze jarenlange ervaring met deze prachtige bloem zijn zij in staat daadwerkelijk de mooiste Freesia te telen. Deze passie, in combinatie met een hecht team met eveneens jarenlange ervaring, zorgt ervoor dat de herkenbare Freesia het best tot zijn recht komt. Tesselaar Freesia is gecertificeerd, want kwaliteit en milieu hebben onze constante aandacht. Daarnaast zijn we dagelijks bezig met het verbeteren van diverse onderdelen van de bedrijfsvoering. Door continu vooruit te kijken naar de kansen en mogelijkheden zijn we in staat de mooiste bloemen te kweken, en dat zie je!

Voor onze afzet werken wij samen met elf andere kwekers als Unicum Freesia. Met ons topsegment onder de naam Unicgold. Met deze twaalf kwekers zijn wij in staat ook grotere orders in goede banen te leiden.

Neem Contact Op

Freesia-hoog
1988
Start van het bedrijf
In 1988 is 5000m2 foliekas gebouwd met pad en fan systeem (ventilator luchting). Dit systeem voldeed teelttechnisch zeer goed. In 1990 werd besloten om 21500m2 bij te bouwen.
1997
Eigenaar Pip Tesselaar
Van 1992 t/m 1997 hebben Pip en Linda Tesselaar het bedrijf volledig overgenomen en is zijn broer zich verder gaan specialiseren in de Alstroemeriateelt.
2000
Nieuwbouw
In 2000 is wederom 6500m2 glazen 8m tralieligger gebouwd. Dit keer is besloten voor het bouwen van een glazen kas. De foliekassen bleken stormgevoelig te zijn.
2007
Storm
Op 18 januari 2007 werd het bedrijf getroffen door een zeer zware storm. 1 hectare foliekas waaide bijna volledig in elkaar en er ontstond veel schade in de andere kassen.
2007
Tweede nieuwbouw
Na 2 weken intensief denken, rekenen en overleggen is besloten alles nieuw te bouwen en alleen de in 2000 gebouwde kas te laten staan. De nieuwbouw voldoet aan de modernste eisen. Hier wordt gebruik gemaakt van meerdere schermen, nivolatoren, verneveling en belichting.
2009
Nieuwbouw
Eind 2009 is de bestaande kas aangepast aan de nieuwste normen. In deze kas is oa een energie/lichtuitstoot scherm geïnstalleerd. Op deze manier is een zeer moderne en milieuvriendelijke Freesiakwekerij ontstaan. Het bedrijf blijft continu aan het ontwikkelen om de kwaliteit te verbeteren en de duurzaamheid te verhogen.

De Medewerkers

Pip-Tesselaar

Pip Tesselaar

EIGENAAR

Het geeft veel voldoening als je weer meer verbetering kan krijgen in de productie of de kwaliteit van de Freesia. Het zoeken naar verbetering blijft mijn uitdaging.

Linda-Tesselaar

Linda Tesselaar

EIGENAAR

Samen met Pip Tesselaar zijn wij het bedrijf gestart. Hij is mijn echtgenoot en als zijn vrouw steun ik hem onvoorwaardelijk. Ik ondersteun hem in het maken van keuzes en geef hem de rust die hij nodig heeft. Dit met als doel om de beste Freesia te creëren.

Jeroen-Danenberg

Jeroen Danenberg

BEDRIJFSLEIDER

Sinds mijn zeventiende ben ik werkzaam bij Tesselaar Freesia. Ik ben vanaf het begin meegegroeid met het bedrijf. Mijn familie heeft een agrarische afkomst en ik heb passie voor de Freesia. Het leidinggeven aan het personeel is wat ik zo leuk vind!

Frank Kruijer

Frank Kruijer

BEDRIJFSLEIDER 

De heerlijke geur van de Freesia is de reden waarom ik elke dag op sta. Daarnaast is het veel afwisselend werk wat ik doe. Het meetwerk vind ik het leukst om te doen.

Peter Pluister

Peter Pluister

VEREDELING

Op vijftienjarige leeftijd begon ik met het werken met de Freesia's. Het veredelen van deze bloem is erg verrassend en uitdagend. Ik ben continu op zoek naar verbetering om de beste Freesia te kunnen kweken.

 

Jasper van der Molen

Jasper van der Molen

TRACTOR/ROOI

Mijn passie is om de Freesia's met de tractor te rooien. Tijdens dit proces haal ik alle Freesia's uit de grond en verzorg al het transport. Ik vind het ontzettend leuk om te doen!

 

Werken bij Tesselaar Freesia

Bent u een specialist met Freesia's en wilt u deze aan ons tonen in ruil voor een marktconform salaris? Bent u gepassioneerd en wilt u ons graag helpen met het telen van onze prachtige Freesia's?

Bij Tesselaar Freesia bieden wij:
 Full-time, part-time of bijbaantjes
 Het opbouwen van werkervaring
 Goede werkomstandigheden
 Een leuk, enthousiast team

NEEM CONTACT MET ONS OP

+ Freesia's gekweekt
% Tevreden klanten
m2 Kasgrootte
+ Werknemers

Certificering

Met zo vele jaren ervaring, is ons bedrijf uw
bron voor de hoogste kwaliteit en service.

MPS-GAP-Tesselaar-FreesiaMPS-ETI-Tesselaar-FreesiaMPS-A-TesselaarFreesia