Meer dan 25 jaar ervaring
Altonstraat 6, Heerhugowaard
Ma-Za: 07:00 - 17:00
1
Maak de vaas voor gebruik goed schoon
Onzichtbare vervuiling in vazen zorgt voor vies vaaswater dat snel zal gaan stinken. In vies water raken de stelen verstopt. Ze kunnen dan geen water meer opnemen met als resultaat slap blad, knikkende stengels en hangende bloemen.

2
Voeg altijd snijbloemenvoedsel toe, in de juiste hoeveelheid
Een juiste dosering is belangrijk voor een optimale bloemontwikkeling. Als er te weinig of te veel snijbloemenvoedsel in het water wordt opgelost, zullen de bloemen niet natuurgetrouw open komen.

3
Snijd met een scherp mes minimaal 2 cm van de stelen schuin af (maak geen lange snede)
Met een scherp mes schuin afsnijden vermindert beschadiging van de steel waardoor de bloemen beter water kunnen opnemen. Beschadiging van de steel door ruw aansnijden, knippen, breken, plat slaan of splijten leidt tot infectie van het water en vervolgens tot verstopping van de stelen. Harde of dikke takken van bijvoorbeeld blad kunnen gewoon worden afgeknipt met een scherpe snoeischaar.

4
Zet bloemen niet op de tocht, in de felle zon of in de buurt van een fruitschaal
Bloemen voeren een voortdurende strijd tussen wateropname en verdamping. Vochtverlies leidt tot slappe bloemen, omdat de bloem zelf geen grote vochtvoorraad heeft. Rijpend fruit scheidt een zeer vluchtig gas af, ethyleen genaamd, waardoor bloemen snel verouderen. Als dit gas door de bloemen wordt opgenomen, zullen ze sneller verwelken. Ook uitlaatgassen en tabaksrook scheiden dit gas uit. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie.
5
Controleer steeds of uw bloemen nog voldoende water hebben. Zo niet, vul dan bij met een oplossing van snijbloemenvoedsel en water
Snijbloemenvoedsel bevat voedsel en stoffen die het vochtevenwicht in de bloem op peil houden. Bloemen hebben hieraan behoefte tot ze uitgebloeid zijn om bruine en slappe bladeren te voorkomen.