Tesselaar Freesia bemachtigde met haar Honey Moon en Purple Rain de Top Teler trofee tijdens de freesiashow van 29 maart 2018. De twee freesia soorten hebben gewonnen van 91 keurvazen met ruim 12.000 ingezonden takken. De vakavond freesia vond plaats in het Oranje Nassau Paviljoen op de Keukenhof.

Freesiasoorten Honey Moon en Purple Rain van Tesselaar Freesia behaalde de meeste punten tijdens de freesiashow en mocht daarom de Top Teler trofee mee naar huis nemen. De vakjury beoordeelde onder andere op grootte van de freesia, de kamlengte en de kwaliteit van de teelt. Tesselaar Freesia won van de ruim dertig andere deelnemende kwekers, afkomstig uit heel Nederland.

Eigenaar Pip Tesselaar bezocht samen met collega en veredelaar Peter Pluister de freesiashow. Het geheim van de kwalitatief uitstekende en de fraaie freesia’s? “Het goed telen van de soorten die geschikt zijn voor de tentoonstelling. De beste worden hier vervolgens uitgezocht, op het goede moment geoogst en dan stijlvol gepresenteerd”, vertelt Pip Tesselaar. Tesselaar Freesia is al vier keer eerder in de prijzen is gevallen bij de jaarlijkse Top Teler freesiashow. Pip Tesselaar: “Dit is altijd een hartstikke leuke waardering!”

De twee freesia’s die in de prijzen zijn gevallen, zijn beide dubbelbloemig wat zorgt voor een voller effect. De Purple Rain is donker roze van kleur en zeer productief afhankelijk van het seizoen. Deze soort is weinig gevoelig voor fusarium en/of ziekte en heeft daarnaast een stevige steelkwaliteit. De Honey Moon is licht roze van kleur en tevens zeer productief. De Honey Moon heeft een stevige steelkwaliteit en een uitstekende bloei.

“Volgend jaar doen we zeker weer mee,” stelt Pip Tesselaar. “Dan willen wij onze nieuwe, veredelde soorten tentoonstellen. Deze veelbelovende soorten gaan wij volgend jaar op tijd in de bloei zetten voor freesiashow.” Het gaat hierbij om vijf soorten genaamd Sienna, Yelena, Colorado, Saporro, Rosario en Fireball. Wilt u meer informatie over deze freesiasoorten? Bekijk ons aanbod..